Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

23 νίκες = 1 ήττα.....

  Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις μου τελικά, με τον Παναθηναικό να προκρίνεται  στον τελικό που θα γίνει τον Φεβρουάριο στην Κρήτη με αντίπαλο τον Άρη. Αν θέλουμε να κάνουμε μια αποτίμηση του χθεσινού παιχνιδιού θα συμφωνήσουμε όλοι ότι ο Παναθηναικός το ήθελε περισσότερο.
Πάμε όμως να αναλύσουμε λίγο το παιχνίδι να δούμε κάποια σημεία κλειδιά.....

  Ο Ολυμπιακός δεν ήταν η γνωστή ομάδα που επιβάλλει τον ρυθμό του παιχνιδιού , τρέχει , παίζει πολύ με διεισδύσεις. Ντύθηκε Παναθηναικός ο θρύλος  ,σε ένα παιχνίδι που βρήκε πολλά ελεύθερα σουτ (κυρίως 3 πόντων ) αλλά ήταν απελπιστικά άστοχος. Δεν γίνεται τα τρίποντα να είναι περισσότερα από τα δίποντα, διότι σε μια καλή μέρα μπορείς να σκοτώσεις τον αντίπαλο σου αλλά όταν δεν μπαίνουν, χάνεις εύκολα. Το ΟΑΚΑ είναι η δυσκολότερη έδρα για τον Ολυμπιακό και για να κερδίσεις στο  γήπεδο αυτό πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος 100 % τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός δεν το έχει καταφέρει και αυτό διότι παίκτες κλειδιά χάνονται συνήθως. Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε λάθη , λάθη και λίγο λάθη...Δεν έχεις καταφέρει να κάνει ένα καλό παιχνίδι που πιο πολύ καλό κάνει στον Παναθηναικό παρά κακό..

Πάμε τώρα και στα ριμπάουντ! Είχα  γράψει πως οι ψηλοί του Ολυμπιακού έχουν πρόβλημα στο να καθαρίζουν τα "σκουπίδια" . Χθες ο Λασμε έπαιζε μόνος του κάτω από την ρακέτα με τους Μπεγκιτς , Σιμονσ και Ντανστον να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στο κομμάτι αυτό.Ενώ και επιθετικά ο μόνος που απειλούσε το καλάθι από την ρακέτα ήταν ο Ντανστον και αυτό έγινε λίγες φορές. Σε αυτό βέβαια δεν φταίνε οι ψηλοί αλλά ο τρόπος παιχνιδιου του Ολυμπιακού που δεν επιδίωξε να απειλήσει
με inside game.Δεν επιχείρησε να φθείρει αμυντικά τον Παναθηναικό στα φαουλ αλλά αναλώθηκε στα σουτ από την περιφέρεια με συνέπεια να υπάρχει αυτή η συντριπτική διαφορά στις βολές.

   Οι Περπέρογλου , Σλούκας ήταν οι μόνοι που ανταποκρίθηκαν στους ρόλους τους αλλά ήταν απελπιστικά μόνοι. Ο Λοζέτσκι ήταν κακός αλλά μπορείς να του δώσεις ένα ελαφρυντικό καθώς δεν έχει εμπειρία σε τόσο κρίσιμα παιχνίδια. Κλείνοντας για τους ερυθρόλευκους  , ο προπονητής Μπαρτζώκας έχασα κατα κράτος από τον Πεδουλάκη που ειδικά στις τελευταίες φασεις του παιχνιδιού δεν προνόησε να αντιμετωπίσει το ποστάρισμα του Ματσιούλης στον Λο.

   Πάμε τώρα και στον Παναθηναικό που έκανε σαν τρελος για να κερδίσει το παιχνίδι αυτό. Οι πράσινοι έψαχναν πολύ μια νίκη σαν αυτή , για να τονώσουν την ψυχολογία τους. Σε περίπτωση ήττας τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα , ειδικά για τον προπονητή της ομάδας. Η μαχητικότητα που έδειξαν οι παίκτες του Πεδουλάκη ήταν απίστευτη. Ο προπονητής των πρασίνων πήγε το παιχνίδι στην δύναμη και στο inside game.Έπαιξε με τα φαουλ των αντιπάλων του , κέρδιζε βολές δεν επιχείρησε πολλά σουτ από την περιφέρεια παρά μόνο όταν τελείωνε ο χρόνος. Παππάς , Ματσιούλης ανταποκρίθηκαν αρκετά καλά στους ρόλους τους , με τον πρώτο να βγάζει μάτια ειδικά στην άμυνα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι 2 βουτιές που έκανε και κέρδισε την μπάλα.Το χθεσινό παιχνίδι θύμισε τον τρόπο που κέρδισε πέρσι ο Παναθηναικός το πρωτάθλημα. Χαμηλό σκορ , σκληρή άμυνα που κλείνει προς τα μέσα αφήνοντας το ελεύθερο σουτ.

    Πλέον το τριφύλλι κέρδισε χρόνο και ψυχολογία για την συνέχεια ενώ στον Ολυμπιακό μάλλον το αντιμετωπίζουν σαν μια ήττα που έπρεπε να έρθει για να ξυπνήσουν αγωνιστικά. Μια ήττα όμως σαν αυτή μπορεί να αντιστοιχεί και με 23 νίκες πόσο μάλλον όταν κρίνεται ουσιαστικά ένας τίτλος.
Ο Πεδουλάκης έχει 5-0 νίκες απέναντι στο Ολυμπιακό του Μπαρτζώκα σε κρίσιμα παιχνίδια.

   Εμένα μου άρεσε το χθεσινό παιχνίδι γιατί είχε πολύ πάθος , ποιοτικά δεν ήταν τόσο καλό , όμως είχε την αίσθηση ενός αγώνα δίχως αύριο. Ο Παναθηναικός πλέον είναι κατα 90 % κυπελλούχος Ελλάδας καθώς στον τελικό θα αντιμετωπίσει τον Άρη .Μια ομάδα που την είχε βρει αντίπαλο τελευταία φορά πάλι στην Κρήτη το 2005 και είχε ευνοηθεί πολύ ο ΠΑΟ από την διαιτησία για να κατακτήσει τον τίτλο.

Υ.Γ.1  Ηλίθιοι πάντα θα υπάρχουν που θα πετάνε κροτίδες , φωτοβολίδες και αντικείμενα! Ο μπασκετικός κόσμος πάει μόνο Ευρωλίγκα.

Υ.Γ 2  Γ.Γ ερωτεύτηκες και δεν σε νοιάζει ούτε ο Σπανούλης , ούτε τπτ!!

Υ.Γ 3 Στα αστέρια θέλω γήπεδο!!!!Το απόλυτο σύνθημα χωρίς βρισιές!

                      Καλές γιορτές , Χρόνια πολλά!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου