Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Με + 80 περνάει 1ος...

    Ακόμα μια καλή εμφάνιση έκανε ο Παναθηναικός που μπαίνει δυνατά για το 2014. Ο τρόπος παιχνιδιού ήταν ίδιος κόντρα στην Αρμάνι , βελτιωμένος σαφώς σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού του. Το χθεσινό παιχνίδι ήταν από αυτά που πρέπει να κερδίσεις για να έχεις ελπίδες πρόκρισης σε ένα όμιλο φωτιά. Με Ολυμπιακό , Μπαρτσελόνα , Παναθηναικό , Φενερμπαχτσε τα περιθώρια ήττας σε περιορίζουν αρκετά. Έτσι λοιπόν και χθες το παιχνίδι πήγε στα μέτρα των γηπεδούχων κερδίζοντας εύκολα κατεμε το παιχνίδι απέναντι σε μία μέτρια ομάδα. Είχα γράψει σε προηγούμενα κείμενα ότι οι τραυματισμοί όντως έχουν επηρεάσει αρνητικά την απόδοση των πράσινων καθώς βασικοί παίκτες της ομάδας δεν έπαιζαν τα αναμενόμενα. Οι Ουκιτς , Λασμε είναι παίκτες βαρόμετρα για κάθε ομάδα , ειδικά ο πρώτος ο οποίος καθορίζει και τον ρυθμό του παιχνιδιού καθώς είναι ένας απρόβλεπτος παίκτης. Ο τρόπος που αμυνόταν η Αρμάνι στο πρώτο ημίχρονο ήταν για κλάματα με συνέπεια το πικ εν ρολ που έκανε  ο Διαμαντίδης με τον Λασμε και τον Γκιστ να καταλήγει σε εντυπωσιακές φάσεις. Λίγες είναι οι ομάδες που μπορούν να κοντράρουν τον Λασμε και τον Γκσιτ στους ψηλούς. Ολόκληρος πρωταθλητής Ευρώπης 2 χρόνια τώρα δεν έχει βρει λύση στην αντιμετώπιση των ψηλών των πρασίνων.

Ένα άλλο στοιχείο που πρόσθεσε ο Πεδουλάκης είναι η αλλαγή τακτικής στην επίθεση καθώς περιορίστηκε το παιχνίδι του τριπόντου , περνώντας την μπάλα συχνά μέσα στην ρακέτα.είτε με πικ εν ρολ είτε με drive προς το καλάθι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κερδίζει πολλά φαουλ η ομάδα και να φθείρει παράλληλα παίκτες της αντίπαλης ομάδας με φαουλ. Από την άλλη η Αρμάνι φάνηκε να είναι μια μέτρια ομάδα , με πολλούς Αμερικάνους που δεν έχουν καμία συνοχή μεταξύ τους. Ο νεοαποκτηθείς Χακετ δείχνει ακόμα να μην έχει προσαρμοστεί στο παιχνίδι της Αρμάνι , ενώ με μαέστρο τον Λανκφορντ η ιταλική ομάδα δεν μπορεί να έχει αξιώσεις για ένα οργανωμένο παιχνίδι.
Οι ψηλοί της Αρμάνι έχασαν πολλά ριμπαουντ από Λασμε Γκιστ Φωτση , ενω και στο αμυντικό κομμάτι δεν μπορούσαν να τους αντιμετωπίσουν.

Ο καλύτερος παίκτης της ομάδας με διαφορά ήταν ο Τζεντίλε ο γιός του παλιού παίκτη του Παναθηναικού. Ο 22χρονος Αλεσάντρο έδειξε στοιχεία ενός ολοκληρωμένου παίκτη που απειλεί καλά τόσο από τα 6.75 όσο και μέσα από την ρακέτα. Αν συνεχίσει έτσι θα απασχολήσει το επόμενο καλοκαίρι πολλές ομάδες στο μεταγραφικό παζάρι.

  Πάμε όμως πάλι στο τριφύλλι που με τέτοια άμυνα δεν έχει να φοβάται τίποτα. Η άμυνα έχουμε πει είναι θέμα ψυχολογίας και θέμα διάθεσης. Δεν έχει να κάνει με αθλητικά προσόντα η επιθετικό ταλέντο. Ο κάθε μπασκετμπολίστας μπορεί να παίξει καλή άμυνα αν το θέλει πολύ.Σε αυτό τον τομέα ο ΠΑΟ είναι ο καλύτερος στην Ευρώπη.Ο τρόπος που αντιμετωπίζει τους αντιπάλους του τον κάνει άτρωτο αμυντικά με συνέπεια ομάδες που βάζουν πάνω από 80 πόντους σε κάθε παιχνίδι να περιορίζονται στους 60 +. Αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία για τον Πεδουλάκη που με το τρικ που κάνει βάζοντας τον Λασμε η τον Γκιστ σε κοντούς παίκτες, να είναι απόλυτα πετυχημένο.Σε αυτό βέβαια βοηθάει και τα αθλητικά προσόντα που έχουν οι τελευταίοι.

Το χθεσινό παιχνίδι θα μπορούσε άνετα να πάει πάνω από 80 πόντους για το τριφύλλι και αυτό δεν έγινε γιατί στο 3ο δεκάλεπτο η ομάδα βραχυκύκλωσε στην επίθεση και σκόραρε με το σταγονόμετρο.Αν καταφέρει να αυξήσει την παραγωγικότητα  του στην επίθεση και να πηγαίνει στους 80 + τότε θα κερδίσει όλα τα παιχνίδια εκείνα που χρειάζεται για να βγεί 1ος. Δεν λέω ότι αυτό θα γίνει αλλά σκεφτείτε ότι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα είναι οι λύσεις στην επίθεση, που με έναν Καρι σαν τον χθεσινό , με τον Ουκιτς να ανεβαίνει, οι επιθετικές λύσεις αυξάνονται αισθητά. Το τριφύλλι έκανε το 1-0 στον όμιλο  και με νίκες επί Κάχα και Εφες θα έχει κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα πρόκρισης.

Κεφάλαιο Διαμαντίδης

11 Ασιστ όλες πάρε βάλε στους συμπαίκτες του..δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ο καλύτερος πασερ μαζί με Θοδωρή Παπαλουκά τα τελευταία 10 χρόνια. Το πικ εν ρολ το παίζει με κλειστα τα μάτια βγάζοντας φάσεις που στην τηλεόραση φαίνονται εύκολες αλλά στην πραγματικότητα είναι αποτέλεσμα μεγάλης ευφυίας. Ξέρει τι απόφαση θα πάρει την πιο κατάλληλη στιγμή. Αν δεν μπορεί να πασάρει θα σουτάρει , αν δεν μπορεί να βοηθήσει επιθετικά , θα βοηθήσει αμυντικά. Τα κάνει όλα με λίγα λόγια , ενω η οργάνωση και η ηρεμία που δίνει στο παιχνίδι τον καθιστά απόλυτο οργανωτή του.Υπάρχουν 2 τεράστια πρόβληματα στον ορίζοντα όμως που κάθε φορά που βλέπω αγώνα του ΠΑΟ, μου έρχονται στο μυαλό. 1) Η ομάδα δείχνει να μην μπορέι να παίξει καλά χωρίς τον Διαμαντίδη. Δεν έχει παίκτες που μπορούν να οργανώσουν καλά , καθώς Καρι και Ούκιτς δεν μπορούν να δημιουργήσουν αλλά μόνο να εκτελέσουν.

2) Τι θα γίνει όταν Ο ΔΔ αποσυρθεί??Έχουν ετοιμάσει την επόμενη μέρα ή θα τρέχουν τελευταία στιγμή?? Όσο και να με πονάει, ΔΔ δεν πρόκειται να ξαναβγεί! Όμως είναι αναγκαίο να προετοιμάσεις την επόμενη μέρα στην ομάδα γιατί παίκτες έρχονται και φέυγουν οι ομάδες όμως μένουν.

Αυτά για σήμερα ...
Όσοι δεν έχετε να κάνετε κάτι καλύτερο σήμερα ,σας προτείνω να δείτε Ολυμπιακό - Φενερ ...
Θα γίνει ματσάρα...

Υ.Γ Αύριο θα επανέλθω με κείμενο για Ολυμπιακό

Τα λέμε...


  

2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια Κύριε Χρηστο. Δεν μπορώ να βρω γραμμή που να μην συμφωνώ σε κάτι.
    Είναι προφανές ότι αυτή η ομάδα αισθάνεται πολύ καλά ψυχολογικά και κάνει το παιχνίδι της. Σίγουρα της λείπουν στοιχεία αλλά σύντομα θα βγάλει το 100% με αυτό το ρόστερ. Δυνατή άμυνα, στοχευμένη επίθεση. Αυτό θα το κάνει τέλεια. Αν αρκεί, θα φανεί, αλλά είμαστε μόνο στην αρχή του πιο επίπονου σημείου της χρονιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Χρήστο και Νέστωρ,μπράβο για την ομάδα σας αλλά μην παίρνετε θάρρος γιατί φέτος δεν τα πάτε και τόσο καλά γιατί έχετε σκαμπανεβασματα,αλλά εύχομαι το καλύτερο για την ομάδα σας.
    Φιλικά Βασίλης και καλή χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή