Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Οι λύσεις στην επίθεση φέρνουν νίκες.....

  Νίκησε ο Παναθηναικός και έκανε το 2-0 σε μια πολύ δύσκολη έδρα, όπου στην 1η φάση της Ευρωλίγκα είχε γνωρίσει την ήττα. Για ένα ακόμα παιχνίδι η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έλεγχε απόλυτα τον ρυθμό, ακόμα και στο τέλος που η Κάχα πέρασε μπροστά στο σκορ.Η άμυνα συνεχίζει να τσακίζει κόκαλα και να μην αφήνει ούτε ένα εύκολο καλάθι στον αντίπαλο ενώ αυτό που έχει αλλάξει αρκετά είναι οι λύσεις στην επίθεση , με αποτέλεσμα να έρχονται νίκες. Νίκες σημαντικές για την πορεία της ομάδας που ήδη έχει 2 στα 2 στην φάση των 16 και ευελπιστεί να κάνει και την 3η της νίκη την επόμενη αγωνιστική στο ΟΑΚΑ κόντρα στην Εφες.

   Πάμε συγκεκριμένα να δούμε λίγο καλύτερα το παιχνίδι....

  Η Κάχα είναι μια ομάδα που στηρίζεται  στον αιφνιδιασμό , στο γρήγορο παιχνίδι ενω χρησιμοποιεί πολύ τον γίγαντα Πλαις στο παιχνίδι της. Αυτό το κάνει για με σκοπό να φθείρει τους αντίπαλους ψηλούς με φαουλ καθώς είναι πάρα πολύ ψηλός αλλά και για να κλείσει η άμυνα με σκοπό να βγεί πάσα για ελεύθερο σουτ. Προσπάθησε πολλές φορές η Καχα να πετύχει αιφνιδιασμό, αλλά δεν το κατάφερε καθώς οι πράσινοι είχαν πάντα γρήγορες επιστροφές.
 Τις περισσότερες φορές στο χθεσινό παιχνίδι όταν ο Πλαις ήταν μέσα και επιθετικά δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός τότε η Καχα έκανε τραβηγμένο τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα ή έκανε λάθος πάσα. Επιθετικά η ισπανική ομάδα έχει πλουραρισμό με παίκτες όπως ο Ερτελ , ο Νοτσιόνι , Σαν εμετέριο , Κοσέρ , Χοντζ που μπορούν να τραβήξουν στο σκοράρισμα  , συν τον πολύ καλό Πλαις.
 Δύσκολα θα περάσουν άλλες ομάδες από την έδρα της Κάχα και η νίκη του Παναθηναικού είναι ιδιαίτερα σημαντική για την συνέχεια της διοργάνωσης .Ο Σκαριόλο έχει φτάξει ένα σύνολο με χημεία , ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και με νοοτροπία νικητή που είναι δύσκολο να κερδίσεις.



Οι πράσινοι έκαναν ένα πολύ μεστό παιχνίδι με φοβερές αμυντικές επιλογές , όπως οι αλλαγές στα σκριν που έβγαινε ο Πλεις με κοντό παίκτη. Γιαυτό ο πανέξυπνος Πεδουλάκης έβαζε τον Γκιστ να μαρκάρει το αντίστοιχο play maker της Κάχα έτσι ώστε στις αλλαγές στα σκριν να βγαίνει ο Αμερικανός στον Πλαις. Πολλές φορές προσπάθησαν οι παίκτες της Ισπανικης ομάδας να περάσουν λόμπες στον θηριώδη σεντερ αλλά μάταια καθώς οι Λασμε , Γκιστ με τα αθλητικά τους προσόντα κάλυπταν τα πάντα.Ο Παναθηναικός έχει φοβερά κορμιά σε όλες τις θέσεις που δύσκολα θα βρει ομάδα να τον κοντράρει στα match up .Πλεονεκτήματα ύψους δηλαδή στις αλλαγές σκριν που δημιουργούν προυποθέσεις για καλάθι.

Στην επίθεση από την άλλη να πράγματα δείχνουν να μπαίνουν σε μια σειρά. Είχα γράψει πως η άμυνα δεν μπορεί να κερδίζει από μόνη της αν δεν βάζεις και την μπάλα στο καλάθι. Επιθετικά ο ΠΑΟ είχε προβλήματα στην αρχή της σεζόν δείχνοντας ότι δεν του βγαίνουν τα συστήματα ή ότι δεν έχει πλάνο. Αυτό έχει αλλάξει στα τελευταία παιχνίδια με συνέπεια ο Παναθηναικός να έχει περιορίσει πολύ τα τρίποντα , να κερδίζει πολλά φαουλ από drive των παικτών του και να παίζει με ένα πικ εν ρολ που καταλήγει πάντα σε κάρφωμα. Επίσης η αγωνιστική άνοδος του Ούκιτς που τόσο πολύ χρειαζόταν η ομάδα, συν τον πολύ καλό Ραμέλ Κάρι ο οποίος στο χθεσινό παιχνίδι πήρε την ομάδα πάνω του στο 4ο δεκάλεπτο , συντελούν στην επιθετική ανάσταση των πρασίνων. Η μπάλα περνάει στους ψηλούς Λάσμε , Γκιστ με συνέπεια να σκοράρουν και να δίνουν αρκετούς πόντους στην ομάδα με φοβερά ποσοστά. (σύνολο 30).
Από το + 65 πηγαίνοντας στο + 70 και αργότερα στο + 75 , περιορίζοντας παράλληλα αμυντικά στους -65 τους αντιπάλους , τα πράγματα γίνονται εύκολα για το τριφύλλι. Αν στο γλυκό κουμπώσουν οι Γιανκοβιτς , Παππάς τότε ο Παναθηναικός είναι έτοιμος αγωνιστικά για το 7ο.

Κλείνοντας θέλω να  σχολιάσω κάτι για 2 παίκτες.

1) Μπατιστ : Δεν είσαι ο παλιός Μike που ξέραμε με το κυρίαρχο παιχνίδι σου σε άμυνα και επίθεση. Πλέον ο χρόνος σου περιορίζεται δικαιολογημένα για μένα και ας ρίχνεις μπουνιές στον πάγκο.Δυστυχώς η επιλογή σου να πας να παίξεις για τα λεφτά στην Τουρκία σε τελείωσε αγωνιστικά ενώ σου αφαίρεσε το κίνητρο που έχεις για να παίξεις μπασκετ υψηλού επιπέδου. 37 χρονών είσαι και αν καταλάβεις τον ρόλο σου ,μπορείς να προσφέρεις ακομα και για 5 λεπτά που θα αγωνιστείς. Χθές όποτε ήσουν μέσα δεν κάλυπτες ποτέ σε βοήθειες και η ομάδα έτρωγε τρίποντο με δικιά σου ευθύνη.Ξέρω ότι με διαβάζεις και ότι θα με ακούσεις ...εγω στα λέω για το καλό της ομάδας.


2) Φωτσης : Είσαι άλλος παίκτης φέτος , καθώς και κιλά έχεις χάσει αλλά και αγωνιστικά δείχνεις αναγεννημένος. Τι το θες το Ιταλικό αφου δεν σε πάει???Πήγες στην Ιταλία και εσυ και παρολίγο να καταστραφείς. Μου θυμιζεις στο ποδόσφαιρο τον Καραγκούνη που έχει έρθει και έχει φύγει πάνω από 3 φορές . Συνέχισε έτσι παικταρά μου και άσε τους Ιταλούς να νομίζουν ότι τελείωσες όπως νόμιζαν μερικοί τον Σεπτέμβρη.

Διαμαντίδη για σενα δεν λέω τίποτα , ότι και να πω είναι λίγο..Ο Τάπας σε προσκυνάει ....είσαι πάντα εκεί την κατάλληλη στιγμή.....





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου