Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Χορεύοντας στο ταψί με τον Μπαρτζώκα...

 Καλημέρα φίλοι μου , ο Τάπας είναι εδώ για να σας πει μερικά πράγματα που βλέπει από την μεριά του σχετικά με τις δύο ομάδες μας.

Θα γράψω καθαρά μπασκετικά τις απόψεις μου και δεν θα ασχοληθώ καθόλου με διαιτησία και κουραφέξαλα που είδα και άκουσα χθες πριν καν τελειώσει ο αγώνας. Γιατί κύριε Μπαρτζώκα όταν ασχολείστε με την διαιτησία συνέχεια, δίνετε άλλοθι στους παίκτες σας να μην παίζουν καλά και να μην δίνουν το 100 % με συνέπεια ο Πεδουλάκης να σας έχει κάνει Πελάτη.

Πάμε στο παιχνίδι λοιπόν όπου ο Ολυμπιακός συνεχίζει να αγωνίζεται με την ίδια αποτυχημένη τακτική ,που ειδικά απέναντι στον Παναθηναικό δεν του βγαίνει καθόλου. Σκεφτείτε ότι στην αρχική πεντάδα του Ολυμπιακού ο μόνος που ξέρει να παίζει με πλάτη προς το καλάθι είναι ο Πρίντεζης, ο οποίος θύμιζε σεντερ στα πρώτα λετπά του παιχνιδιού. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΨΗΛΟΥΣ η ομάδα κύριε Μπαρτζώκα  καθώς οι Σιμονς , Ντανστον , Μπεγκιτς δεν κάνουν για Ολυμπιακό. Δεν μπορούν να παίξουν καλή άμυνα , δεν κόβουν , δεν είναι γρήγοροι  με συνέπεια να χάνουν στις αλλαγές στα σκριν και δεν μπορούν να απειλήσουν ούτε με πρόσωπο ,ούτε με πλάτη προς στο καλάθι!Απίστευτο αυτό που συμβαίνει, καθώς  αναγκαστικά το παιχνίδι της ομάδας περιορίζεται μόνο στους περιφερειακούς παίκτες. Ο προπονητής του θρύλου σκέφτεται ορθά ότι έχει την καλύτερη τριάδα κοντών στην ευρώπη καθώς με Σπανούλη , Μάντζαρη , Σλούκα και με την παρουσία του Λο ο Ολυμπιακός ήταν πληρέστατος στα γκαρντ. Παίκτες δημιουργούς , με σουτ και με καλή αντίληψη του παιχνιδιού δύσκολα βρίσκεις όπως και δύσκολα βρίσκεις καλούς ψηλούς.Όμως οι επιλογές που έκανε ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι αποτυχημένες στις θέσεις των ψηλών και αυτό το χρεώνεται για την φετινή χρονιά.



Για να επιστρέψω σε αυτό που έγραφα πριν , οι κόκκινοι στο χθεσινό παιχνίδι στηριζόντουσαν στο τρίποντο. Μάλιστα οι περισσότερες επιθέσεις έγιναν υποχρεωτικά γιατί τελείωνε ο χρόνος , με τον Σπανούλη να πετροβολάει από τα 7 και 8 μέτρα. Σε μια άλλη θέση που πονάει η ομάδα του Μπαρτζώκα είναι και το 4 . Δεν έχει ένα παίκτη εκεί τύπου Φώτση , δηλαδή που θα σουτάρει , θα βοηθήσει αμυντικά πολύ και θα καθαρίζει και τα ριμπαουντ με ευκολία. Ο Petway δυστυχώς τραυματίστηκε με αποτέλεσμα η θέση του να παραμένει κενή και να έχεις τον Πρίντεζη και τον Περπέρογλου να προσπαθούν να κουμπώσουν τρύπες. Πάμε και στο τελευταίο κομμάτι του παζλ που είναι ο ντουλάπας κύριος Καββαδάς. Ο τύπος έχει πάρει 100 κιλά σε μύες , σώμα που θα ζήλευε και ο καλύτερος πορτιέρης στην Αθήνα. Για μπασκετ όμως δεν κάνεις αγαπητε Καββαδά έτσι όπως έχεις γίνει. Δεν μπορείς να κουνηθείς και λογικό μου φαίνεται καθώς έχεις πλακωθεί στα βάρυ, σε βάζει ο προπονητής σου χθές  με σκοπό να παίξεις ξύλο , να ρίξεις καμια σπρωξιά σε Λασμε, αλλά να γίνεις μπασκετμπολίστας ούτε που σου πέρασε από το μυαλό. Τα πράγματα μοιάζουν πολύ δύσκολα για τον Ολυμπιακό καθώς δείχνεί ανήμπορος να αντιδράσει για την συνέχεια. Στην χειρότερη στιγμή βρήκε να κλατάρει η ομάδα καθώς έχασε το κύπελλο , την πρώτη θέση της Α1 και κινδυνεύει να χάσει και την πρόκριση στους 8 της Ευρωλίγκα.

Για Κόλινς ακόμα δεν θα βιαστώ, αλλά μου φαίνεται αργός και μέτριος παίκτης χωρίς να έχει πολλά να δώσει. Με Λο δεν μπαίνω καν στην διαδικασία να τον συγκρίνω καθώς θα ήταν ιεροσυλία.



 Πάμε τώρα και στον Παναθηναικό ο οποίος συνεχίζει να παίζει το μπασκετ που ξέρουμε αλλά να πάιρνει νίκες ψυχολογίας. Δεν ενθουσιάζει η ομάδα με το παιχνίδι της ,καθώς έχει γίνει καθαρά σκάκι η όλη υπόθεση. Έχει τεράστια πειθαρχία η ομάδα με μαέστρο τον Διαμαντίδη καθώς δεν θα δείς παρατραβηγμένη ενέργεια ποτέ στο παιχνίδι. Θα δεις λάθη , κακές επιλογές στην πάσα αλλά η λέξη αναρχεία είναι απαγορευμένη στο παρκέ για τους πράσινους. Ο Κάρι βοηθάει πάρα πολύ με τους πόντους που πετυχαίνει δείχνοντας ότι είναι ένα κομπο γκαρντ που τα κάνει όλα στο γήπεδο. Έπαιξε και φοβερή άμυνα πάνω στον Σπανούλη, καθώς ο  Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βάλει σε επαναφορά την μπάλα μέσα στο γήπεδο κάποιες φορές.Έχει καλη ομάδα το τριφύλλι και τελευταία έχει αποκτήσει αγωνιστικό πλάνο και συνέπεια στο παιχνίδι του. Το πικ εν ρολ παίζεται συνέχεια με αριστουργηματικό τρόπο και η κατάληξη θα είναι ή αμαρκάριστο σουτ στο τρίποντο ή να περάσει η μπάλα στους ψηλούς.


Το έχω ξαναπει και θα το ξαναπώ ότι οι Λασμε - Γκιστ είναι αυτή την στιγμή το καλύτερο δίδυμο στους ψηλούς στην Ευρώπη και έχουν τρομερή χημεία μεταξύ τους. Οποιαδήποτε ομάδα τους αντιμετωπίζει έχει τεράστια προβλήματα, καθώς είναι πολύ γρήγοροι για 4 και 5 αντίστοιχα. Ο Σπανούλης τραβάει πολλά ζόρια με αυτούς τους 2 και δεν θέλει να τους βλέπει ούτε στον ύπνο του καθώς σε κάθε σκριν έχει έναν από τους 2 στην αλλαγή.
 Η άμυνα πραγματικά τσακίζει κόκκαλα και αυτό πιστώνεται καθαρά στον Πεδουλάκη που έχει φτιάξει την ομάδα με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να αντιμετωπίζει κάθε επιθετική προσδοκία που έχει ο αντίπαλος.  48 πόντους έβαλε μόνο ο Ολυμπιακός σε όλο το παιχνίδι , 65 έβαλε στο προηγούμενο πάλι στο ΟΑΚΑ.

Οι πράσινοι πήραν άλλη μια νίκη ψυχολογίας  και αίσθηση μου είναι πως στην τουρκία θα γίνει το 4-0 με αντίπαλο την Φενερ για την Ευρωλίγκα. Η δουλειά της ομάδας βγάινει στο γήπεδο και αν ο Ούκιτς προσφέρει πιο πολλά ακόμα, τότε ο Παναθηναικός πάει για το 7ο στο Μιλάνο.


 
Η κούραση σαφώς έπαιξε τον ρόλο της για το κακό παιχνίδι που είδαμε και μην ξεχνάτε ότι το μυαλό και των 2 είναι στην Ευρωλίγκα. Καλώς η κακώς στους τελικούς πάλι οι 2 τους θα είναι οπότε εκεί θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα μια και καλή . Μην είμαστε πολύ αυστηροί για το θέαμα καθώς κάθε τρεις μέρες  έχουν ταξίδι οι ομάδες και αγωνίζονται σε φουλ ρυθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου